Digitaaliset aineistot sukututkimuksessa-kurssi

Suomen Sukuhistoriallisen Yhdistyksen toimintaan ja nettisivuihin liittyvät keskustelut.
piilahti
Viestit: 298
Liittynyt: 03.11.2011 15:38

Digitaaliset aineistot sukututkimuksessa-kurssi

Viesti Kirjoittaja piilahti » 11.04.2017 13:33

SSHY:n kaksikielinen Digitala källor i släktforskningen (Digitaaliset aineistot sukututkimuksessa) -kurssi pidetään pidetään Pakilan yläasteella (Pakilantie 67/Pilkekuja 10) Helsingissä kahtena perjantai- iltana 21.4. ja 5.5. klo 17.30-20.30. Kurssilla opetus on ruotsiksi, mutta keskustelussa ja kysymyksissä käytetään myös suomea.

Kahdeksan oppitunnin mittaisella kurssilla perehdytään internetistä löytyviin sukututkimuksen kannalta keskeisimpiin lähdeaineistoihin ja tietokantoihin. Ensimmäisellä opetuskerralla käsitellään kirkonarkistoja ja toisella mm. läänintilejä, karttoja, tuomiokirjoja ja sotilasaineistoa.

Kurssiin sisältyy opettajan laatima opetusmateriaali. Kurssi sopii hyvin sukututkimusta aloitteleville ja hieman pidemmällekin ehtineille sukututkijoille, jotka hallitsevat atk:n perustaidot. Etusijalla ovat kurssille aiemmin osallistumattomat ilmoittautujat. Kurssin vetäjänä on FM, sukututkimusopettaja Peter Ragnvaldsson.

Kurssin hinta (sisältäen opetusaineiston) on jäsenille 25 euroa ja ei-jäsenille 40 euroa. Lisäksi ei-jäsenillä on mahdollisuus hankkia jäsenyys ja kurssi yhteishintaan 50 euroa.

Kurssille on etukäteisilmoittautuminen, joka otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa info (at) sukuhistoria.fi.