SshyWiki:Kahvihuone

Kohteesta SshyWiki
Versio hetkellä 26. joulukuuta 2009 kello 22.41 – tehnyt Etaipale (keskustelu | muokkaukset) (Annotointi)
Loikkaa:valikkoon, hakuun

Kahvihuoneessa voit kysyä wikiin liittyvistä aiheista ja tehdä parannusehdotuksia

Uuden sivun tekeminen

Onko tämä sivusto aivan kuollut? Mitä pihinää yleensä täällä on? Enhän tämä wikinyksi hienoimpia tapoja rakentaa sukutiedosto, sellaiseen eivät ns. tavalliset sukuohjelmat kykene. --AM 21. kesäkuuta 2008 kello 22.11 (EEST)

Ei varmaankaan aivan kuollut, vaan pikemminkin ei vielä syntynyt. Itse tässä mietiskelen, voisinko käyttää tätä keräämäni aineiston tallentamiseen. Eli että tekisin tässä julkista sukututkimusta lähdeviitteineen. Ujosti kyselen kuulostaako tämä teistä siltä mihin tämä sivusto on tarkoitettu? Onkohan täällä jossain hyvä malli henkilöartikkelin rakenteeksi? Entä lähdeviitteet? Haluaisin listata KAIKKI linkit sukuhistoria.fi:hin, jotka olen henkilöstä löytänyt, jotta päättelyitä voi seurata jälkikäteen. Kuinka ne kannattaisi listata? Etaipale 26. elokuuta 2008 kello 18.01 (EEST)

-: Niin siinä hyviä kysymyksiä?? Mielestäni sellainen julkinen sukututkimus on hyvä idea ja sopii täle foorumille / Wikille oikein hyvin

Henkilö-malline

Henkilö-sivuja ei vielä ole, ja varmaan osasyynä on se, ettei ollut henkilö-mallinetta (vai oliko?) Tein nyt kuitenkin tällaisen: Malline:Henkilö. Kommentointia ja kehittelyä kaivataan.

Henkilö-mallinetta ei voi käyttää aaltosulkeilla, vaan se toimii pelkkänä löysänä ohjenuorana siitä minkä muotoisia artikkelit voisivat olla. Sen sijaan mallineet
{{Hiski|1347484}} ja {{Digiarkisto|7285|316}}
ovat käyttökelpoisia lyhennysmuotoja Hiskin ja Sukuhistorian tietokantoihin ja näyttävät tältä:
http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi+t1347484 ja http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/HisKi-digiarkisto.php?bid=7285&pnum=316
Etaipale 28. maaliskuuta 2009 kello 13.58 (EET)

Sivujen siirtely

Hiekkalaatikko on uudelleenohjattu kummallisesti, mutta en löytänyt mitään keinoa millä uudelleenohjauksen voi perua. Voisiko joku neuvoa? Tai jopa korjata hiekkalaatikon hiekkalaatikoksi.

Samoin jäin ihmettelemään, miten voisin vaihtaa sivun Eric Kijhl nimen siten että se olisi Erik Kihl? Onko Wiki-spesialisteja kuulolla?

Nämä ongelmat nyt korjattu. Artikkelin nimen voi vaihtaa siirrä-täbistä. Tällöin alkuperäiselle sivulle syntyy uudelleenohjaussivu. Uudelleenohjaussivulle pääsee napsauttamalla "Uudelleenohjattu sivulta ..." -tekstiä, jonka jälkeen voi muokata ("Tänne viittaavat sivut" vasemmalla kohdassa työkalut) niitä sivuja, joilla on linkki sivulle. Uudelleenohjaussivusta voi tehdä oman sivunsa näppäämällä muokkaa, kuten tavallista.
Artikkelin nimeksi tuli Eric Kihl.
SshyWiki:Hiekkalaatikko on nyt taas hiekkalaatikko. Etaipale 25. huhtikuuta 2009 kello 22.43 (EEST)
No, ainoa mikä jäi epäselväksi on miten tyhjäksi jäänyt sivu Eric Kijhl poistetaan? Etaipale 25. huhtikuuta 2009 kello 22.52 (EEST)

Barck

Jotain kummallista on tapahtunut Barck-artikkeleille: kts. Barck Johan eli http://www.sukuhistoria.fi/wiki/index.php/Barck_Johan

Artikkelissa on historia, mutta yksillä tunnuksilla on teksti poistettu viimeisessä revisiossa. En osaa nätisti korjata tämmöistä, mutta ensiksi pitäisi ainakin käydä keskustelu mistä on kysymys ja päättää miten menetellään.

Samanlainen kohtalo on jokusella muullakin artikkelilla. Etaipale 25. huhtikuuta 2009 kello 23.10 (EEST)

Hakemistojen wikintäminen

Olisi näppärää jos rippikirjojen hakemistot olisivat (myös) Wikimuodossa. Tällöin hakemistoihin voisi tehdä korjauksia Wikikäyttöliittymällä, ja toisaalta hakemisto voisi sisältää myös muita Wikilinkkejä, jolloin taloon ja henkilöön liittyvät eri dokumenteissa piilevät tiedot voitaisiin liittää yhteen.

Käytännössä tarvittaisiin väline, jolla nykyiset mysql-hakemistot voitaisiin esittää Wikissä. Jotta ei jouduttaisi kahteen erilaiseen hakemistoon, muutokset Wikissä pitäisi viedä tietokantaan. Etaipale 6. lokakuuta 2009 kello 18.44 (EEST)

Annotointi

Tein tällaisen annotointikokeilun ajatuksena, että kuvien päälle kirjoittaminen voisi olla hyvä keino esim. opetusmateriaalin kirjoittamiseen, kysymysten esittämiseen, skannattujen sivujen datasisällön esittämiseen tietokoneessa, tms. Ideoita toivotaan, vaikka taitaa mennä taas itse itsen kommentoimiseksi. -E