Wennejä sekä Kiukaisten Laihialla että Lapin Kauklaisissa

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
sirpas
Viestit: 43
Liittynyt: 10.11.2016 16:14

Wennejä sekä Kiukaisten Laihialla että Lapin Kauklaisissa

Viesti Kirjoittaja sirpas » 15.10.2019 14:54

Kun katsomme Suomen asutusluetteloa Euran kohdalta 1540-1559 Laihia isännäksi on merkitty Nils Laihia, NIls Veij, Nils Väni (Nils Nilsson Vänni/Wenne) ja isännäksi tulee myöhemmin Thomas Nilsson. Toisissa lähteissä isännän nimi on Nils Nilsson.

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=326963

Sitten katsomme Lapin Kauklaisten asutusluetteloa samalta ajalta niin isäntänä Isotalossa on Nils Jacobsson, NIls Jacobi ja myöhemmin Thomas Nilsson

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=393481

Johannis Jacobi Wenne, Rauman kirkkoherra, omistaa Lapin Kauklaisista ulkopaikkakuntalaisen tilan samaisen asutusluettelon mukaan. (Hänen vanhempansa ovat Turun tuomiokirkon kanunki maisteri Jacobus Wenne junior ja Gertrud Steffansdotter. Parilla useampia poikia, joista vain Johannes tunnetaan.)

Eräs sukututkija on papereihinsa merkinnyt, että Lapin Kauklaisten Nils Jacobssonin "sukunimenä" on Wenne sillä perusteella, että Kauklaisten tilan kantatilana on ollut Laihia (hän ei kuitenkaan muista mistä on saanut tai löytänyt tiedon)

Olen lukenut Olavi Koiviston, Yrjö-Blomstedtin-Eero Matinollin, Lempi Ahlan, Pirisen, Aulis Ojan, Alasen, Virpi Nissilän, Arne Rauvolan , BFH Hausen kirjoituksia, mutta yhteen en ole henkilöitä saanut, saatikka pappissuvun jäseniksi. Tosin Virkkala-Papusen teos Rauman seudun historia I kertoo sivulla 51, että kiukaislaisilla on ollut otaksuttuja ulko-omistuksia Rauman seudulla.

Onko kukaan muu tutkinut tätä mahdollista sukulaisuutta?

Sirpas