Wahlborg Johansdotter Laitilasta kohtalo

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
koneyrittajamatti
Viestit: 8
Liittynyt: 08.05.2018 08:09

Wahlborg Johansdotter Laitilasta kohtalo

Viesti Kirjoittaja koneyrittajamatti » 12.09.2019 22:41

Viimeinen havainto Valpurista (s. 3.3.1776) löytyy kapteenin puustellista

https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/ ... 7&pnum=304

https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/ ... 27&pnum=19 Laitilasta muuttaneista löydän vain Matts Ehrssonin joka lienee Valpurin puoliso Matts Henriksson. Tämän merkinnän mukaan olisi muuttanut yksin leskenä.

Kuolleitten luettelosta en Valpuria hoksannut ; samoin kiinnostaisi pojan Isak Mattssonin kohtalo. Löydän hänet Kiukaisista vasta 1829 Antilan renkinä

MAtti

Marinka
Viestit: 106
Liittynyt: 22.10.2017 15:00

Re: Wahlborg Johansdotter Laitilasta kohtalo

Viesti Kirjoittaja Marinka » 15.09.2019 21:50

Hei!
Vaikka Mats Henrikssonin ulosmuuttomerkintä on tällä sivulla niin ei tämä ilmeisesti kuitenkaan ole perheen viimeinen tiedossa oleva sijainti Laitilassa. Tässähän ehtoollismerkintöjä on vain kaksi vuodelta 1811 ja tässä on viite Till Saaris. Siellä Saariston Wäikärän torpassa on ilmeisesti perheen viimeiset yhteiset jäljet, ehtoollis merkintöjä on neljä vuodelta 1811 ja kaksi vielä 1812. Näyttää siltä että he ovat muuttaneet jonnekin ilman muuttotodistusta ja siksi Walpurin kuolinerkintää ei löydy Laitilasta. Todennäköisesti myös perheen tytöt ovat kuolleet koska isä on merkitty muuttamaan yksin leskenä. Lapsista Gustaf on ollut ilmeisesti Martinollissa renkinä, mutta hänelle ei ole merkintöjä mistä tullut tai minne mennyt. Perheen lapsille ei löydy ulosmuuttomerkintöjä Laitilasta. Gustaf on ja Samuelin kohdalla on että olisivat olleet tai muuttaneet Euraan, mutta Euran sisäänmuuttaneista heitä ei löydy. Perheen kaksosia Agathaa ja Kotimaa ei myöskään löydy Laitilan kastetuista. Olisiko perhe oleillut jo silloin jonkun muun seurakunnan alueella. Viimeisestä ehtoollismerkinnästä Matsin ulosmuuttoon jää reilut kolme vuotta aikaa jolloin Valpuri on jossain kuollut ja Mats jäänyt leskeksi. Sinä aikana myös perheen pojat ovat hakeutuneet rengiksi jonnekin. Valitettavasti tästä ei ole oikein apua.
Marinka

Vastaa Viestiin