Sivu 1/1

DNA tutkimusten tietoja FTDNA siirtyy FBI´lle nyt.

Lähetetty: 03.02.2019 12:32
Kirjoittaja Risto
https://fin.afterdawn.com/uutiset/artik ... i-n-kanssa

"Kuluttajille DNA-testejä tarjoava Family Tree DNA tarjoaa geenitestien tuloksia Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n käyttöön, kertoo BuzzFeed News.
Kyseessä on ensimmäinen kerta Yhdysvalloissa, kun yksityisen yrityksen tiedetään tarjoavan geenitestien tuloksia vapaaehtoisesti poliisin käyttöön. FBI on aiemmin hyödyntänyt julkisia DNA-tietokantoja tutkimuksissaan. Vaikka Family Tree DNA onkin suostunut tarjoamaan tietokantojaan FBI:n käyttöön, ei poliisi voi kuitenkaan täysin vapaasti selailla tietokantoja. Yhtiö on lupautunut testauttamaan FBI:n lähettämiä näytteitä ja tallentamaan ne tietokantaansa.

Kuluttajille DNA-testejä markkinoidaan apukeinoksi oman sukupuun selvittämiseksi. Testeillä voidaan myös kartoittaa millaisille sairauksille henkilöllä on geneettisiä alttiuksia. FBI:lle testit voivat vuorostaan antaa arvokasta dataa vanhojen ja uusien rikosten selvittämiseen. Vaikka FBI ei löytäisikään DNA-tietokannasta suoraan tekijää, voidaan sen kautta selvittää joku epäillyn sukulaisista. "

No sinne FBI tietoihin meni sitten minunkin Family Tree DNA tiedot Ameriikoihin, lupaa kysymättä. Jotta noin.

Re: DNA tutkimusten tietoja FTDNA siirtyy FBI´lle nyt.

Lähetetty: 05.02.2019 21:04
Kirjoittaja villimies
Risto kirjoitti:
03.02.2019 12:32
No sinne FBI tietoihin meni sitten minunkin Family Tree DNA tiedot Ameriikoihin, lupaa kysymättä. Jotta noin.
Oletko siis rikoksesta epäilty tai sellaisen lähisukulainen? Muiden tietojahan FTDNA ei käsittääkseni FBI:lle tuon uutisen mukaan luovuta.
T: Sami K.