henkilön etsiminen

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
Anmar
Viestit: 18
Liittynyt: 10.11.2017 21:47

henkilön etsiminen

Viesti Kirjoittaja Anmar » 11.07.2018 01:02

Miten voi etsiä muuttanutta ihmistä uudelta paikkakunnalta, kun muuttokirjoissa ei ole viitettä rippikirjaan. Pappi on vain kirjannut ihmisten lukumäärän ja sukupuolen. Koska ollut nuorista ihmisistä kyse, niin kastekirjoista vanhempana tai vihityistä voisi löytyä, jos selaisi läpi, mutta hirveä homma se olisi. Hiskin hakukoneella ei ole kyseisiä vuosilukuja.

tuulacu
Viestit: 488
Liittynyt: 07.09.2014 17:23

Re: henkilön etsiminen

Viesti Kirjoittaja tuulacu » 11.07.2018 08:32

Riippuu paikkakunnasta ja ajanjaksosta, onko oikoteitä vai ei.
Joskus on vaan selattava rippikirja/kastetut/vihityt (vihittyjä on vähiten...) ja ehkä lastenkirja, jos sellainen paikkakunnalla on; siinä on ainakin vähemmän väkeä kuin rippikirjassa. Jos kyseessä oli usein muuttanut perhe, katsoisin myös lähivuosien ulosmuuttaneet.

Jos paikkakunnasta on paikallishistorioita, niistä ehkä löytyy jotakin.
Jos kyseessä on aika, jona historiallisesta sanomalehtiarkistosta tai sen aikakauslehtipuolen osoitekalentereistä voi löytyä jotakin, ne kannattaa katsoa.
Jos FB:ssä on paikallinen sukututkimusryhmä, siellä kannattaa kysyä.
FB:n ryhmässä Suomen kirkkoja ja hautausmaita on jo yli puoli miljoonaa hautakivikuvaa hautausmaittain. Sinne pitää liittyä.
Miespuolisia voi etsiä Sotasurma -projektista tai 1939-44 kaatuneiden joukosta. Sotaveteraaneista on paikallisia matrikkeleita.
Miespuolisia voi löytää helpommin SSHY:n Kela-korteista, joissa voi hakea kuolleita paikkakunnankin perusteella.
Nykyisistä puhelinluetteloista voi etsiä tuon paikkakunnan sukunimellä, jos sukunimet olivat jo paikkakunnalla käytössä ko. aikana.
SSS:n jäsenpuolen nimenmuutostietokannasta voi löytyä jotakin.

Ja sitten tietysti seurakunnalta voi kysyä...

Tuula K

Marinka
Viestit: 114
Liittynyt: 22.10.2017 15:00

Re: henkilön etsiminen

Viesti Kirjoittaja Marinka » 11.07.2018 22:18

Joskus se uusi asuinpaikka on kirjattu sinne muuttotodistuksen taakse. Jos ajanjaksolta löytyy arkistoidut muuttokirjat /-todistukset kannattaa katsoa sieltä myös se takasivu. Joskus on kerrottu ihan rippikirjasta sivu, usein kuitenkin vain kylä toisinaan myös talo tai pakollisilla isännän nimi.

Vastaa Viestiin