ETSINTÄKUULUTUS LEPPÄVIRTAA TUTKIVILLE

Tänne voit lähettää sukututkimukseen liittyviä kysymyksiä, henkilöhakuja, linkkivinkkejä ja muuta sellaista.
interlorn
Viestit: 185
Liittynyt: 16.10.2009 22:20
Paikkakunta: Helsinki

ETSINTÄKUULUTUS LEPPÄVIRTAA TUTKIVILLE

Viesti Kirjoittaja interlorn » 24.06.2017 16:54

Harmittaako, että HisKi-työkalu on kovin vaillinnainen monien seurakuntien, erityisesti Leppävirran osalta? Osaatko lukea sujuvasti vanhoja kirkonkirjatekstejä ja käytät tietokonetta sujuvasti?

Tule mukaan projektiin täydentämään HisKin tietoja aina 1800- ja 1900-lukujen vaihteeseen! Työhön tarvitaan sekä tallentajia että auditoijia: tallentaja tallentaa tiedot _alkuperäislähteestä_ ja auditoija varmistaa pistokokein, että tiedot on syötetty oikein. Auditoinnin jälkeen tiedot viedään Hiskin tietokantaan kaikkien sukututkijoiden iloksi ja hyödyksi.

Jos olet kiinnostunut, liity Facebook-ryhmään HisKi-tallentajat (ja/tai HisKi-auditoijat). Työkaluna on kaikille avoin tallennuspohja: http://www.genealogia.fi/hiskitallennus/
Tallennustyöhön on myös tarkat ohjeet:
http://www.genealogia.fi/hiskital…/HisK ... ohjeet.pdf
http://www.genealogia.fi/hiskit…/tallen ... hjeet.html
Tukea sekä tallennukseen että auditointiin (lukuapua ja teknisiä ohjeita) saa hyvin edellä mainituilta FB-sivuilta.

Itselläni on kahdeksan vuoden kokemus kirkonkirjojen, läänin- ja voudintilien sekä tuomiokirjojen tulkitsemisesta ja toimin sekä tallentajana että muiden tallennuksien auditoijana keskittyen tällä hetkellä Leppävirtaan. Jos haluaisit kohentaa nimenomaan Leppävirran HisKi-tilannetta, lähetä minulle Facebookissa yksityisviesti (Juhana Stolt), niin viedään hommaa eteenpäin yhteistyössä koordinoidusti: sovitaan mitä kirjoja käsitellään ensin, kuka tallentaa ja kuka auditoi (tallentajan ja auditoijan tulee olla eri henkilö).

Tule mukaan talkoisiin pistämään HisKi timanttiseen kuntoon!
Questions are a burden to others. Answers are a prison for oneself.