Sivu 1/1

Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 16.12.2012 20:07
Kirjoittaja Kaisa Nurhonen
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/j ... 03&pnum=43

Elin Nurhonen oli sotilaan vaimo, joka meni naimisiin uudelleen 1743. Onko Elin tässä leski vai vaimo. Näyttäisi enemmänkin t- tai f-kirjaimelta. Vai olisiko sieltä täältä tupsahtelevia tuntemattomia Nurhosia.

Re: Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 17.12.2012 12:58
Kirjoittaja ernanurmio
Uskoakseni siinä lukee Enka f, siis leskivaimo.

Re: Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 17.12.2012 14:21
Kirjoittaja interlorn
Pahus, kun digitaaliarkistossa tämän rippikirjan sijalla on edellisen rippikirjan toiseen kertaan. Siellä skannit ovat usein selvempiä ja niitä pystyy suurentamaan. No, näillä mennään.

Nimeä edeltävä kirjain on joko t, l tai f. 8 riviä ylöspäin löytyy samanlainen kirjain Kaarina Pilkkasen nimen edestä. Ehkä voit hänen kauttaan löytää vastauksen kirjaimen tarkoitusperään.

Kirjainta ennen on mielestäni selvästi a ja n, jonka yläpuolella on viiva eli tupla-n. Tätä ennen on jokin vokaali (veikkaan e, o tai a) ja sitä ennen konsonantti, jossa on korkea silmukka, l, t tai k, ei mielestäni kuitenkaan d tai b.

En oikein saa kiinni mikä titteli tämä voisi olla.. qvinna tai värdinna eivät ainakaan vaikuta oikeilta. Oletko löytänyt tätä henkilöä seuraavasta rippikirjasta? Ehkä sieltä löytyisi vastaus?

Juhana

Re: Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 17.12.2012 15:30
Kirjoittaja EevaH
Minä taas luin tämän "Sold. h:" h-kirjain on tosin aika huolettomasti pyöräytetty, mutta samanlaisia löytyy ylempää. Eli sotilaan vaimo.

Re: Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 17.12.2012 15:53
Kirjoittaja Maija
Minäkin voisin lukea ensimmäisen sanan [S]olld: sen enempää miettimättä, jos tietäisin kyseisen naisihmisen miehen olevan/olleen sotilas. Yksinäisen kirjaimen perusteella en kuitenkaan uskaltaisi tehdä päätelmiä miehen kuolinvuodesta. Kyllä se yhtä hyvin voi olla huonosti tehty E. Selailin muutamia sivuja ja yleensä h-kirjaimissa on aika selvä siirtymä ylä- ja alalenkkien välissä. Tosin E- ja C- kirjaimissakin on tavallisesti kunnolliset alakoukut.

Re: Elin Nurhosen etuliite

Lähetetty: 20.12.2012 19:41
Kirjoittaja Kaisa Nurhonen
Kiitos, asia selvisi. Miehen kuolinvuosi on 1743. Rippikirja ulottuu kuolinvuoden molemmin puolin. Sama juttu taitaa olla Parkkisen vaimon Carin Piskosen kohdalla.