Sivu 1/1

lyhenteistä?

Lähetetty: 04.06.2010 22:40
Kirjoittaja Kaisa Nurhonen
Erään esi-isän titteliksi on hiskissä laitettu rod: Mitähän kyseisen herran arvo on, toisten lasten kohdalla arkisesti bde.
Mitä tarkoittaa, kun lastenkirjassa joittenkin isien kohdalle on laitettu C ? Painiskelen saman lehden kolmen Antin erottelussa ja toivon C:stä olevan jotain vinkkiä.

Re: lyhenteestä L.B.h.m.

Lähetetty: 06.06.2010 15:04
Kirjoittaja Kaisa Nurhonen
Ovatko nämä herrat veljeksiä vai serkuksia tms. Henkikirjoista löytyy useampia veronmaksajia aiemmilta vuosilta, joten epäilen, että serkuksia. Henkikirjojen veronmaksajia ovat Lars, Sigfred ja Påhl .
L.B.h.m. tarkoittanee, että ovat tilan vuokraajia, mutta onko talonmies isäntä olematta isäntä. Mikkelin pappi käyttää talonmies nimikettä muuallakin. Kirjoissa on Nurholan kylällä Nurhosten hallinnassa kolme savua, ainakin myöhemmin ja tilan pinta-ala oli historian mukaan n. 400 ha. Voiko samaa tilaa vuokrata jako-osina? Historiaan tuntevat apua!

Mikkelin msrk RK 1756-1763

Re: lyhenteistä?

Lähetetty: 22.06.2010 12:06
Kirjoittaja EevaH
Muuta en tiedä tästä asiasta, mutta kyllähän lampuodit monessa asiassa laskettiin isänniksi, saivat mm. äänestää pitäjänkokouksissa. Ja isoja tiloja, varsinkin sellaisia, joita haltijat eivät itse viljelleet kuten virkataloja, vuokrattiin ihan yleisesti jako-osina.