Sivu 1/1

Puuttuvat läänintilit

Lähetetty: 28.01.2016 17:08
Kirjoittaja pauluukk
Hei!
Selatessani Käkisalmem ja Savonläänin digitoituja läänintilejä 1750-luvulta, huomasin Savon alisen kihlakuntien puuttuvan vuosilta 1748 ja 1757. Saattaa olla ehkä muitakin digitoimattomia kohteita. Ovatko digitoijat mahdollisesti valinneet mitä jätetään käsittelemättä. Osaisiko joku valaista asiaa. :)

Re: Puuttuvat läänintilit

Lähetetty: 29.01.2016 23:40
Kirjoittaja Maija
Mahdatkohan tarkoittaa Kymenkartanon ja Savon läänin henkikirjoja SSHY:n sivuilla? Vuodelta 1748 Savon alinen kihlakunta puuttuu (eri mikrofilmirullalla kuin muu Savo), mutta vuodelta 1757 se on mielestäni täälläkin luettavissa.

Käsittääkseni SSHY:n sivuille läänin- ja voudintilejä on digitoitu siihen aikaan, kun niitä ei Arkistolaitoksen sivuilla vielä ollut. Nyt kun kaikki tilit löytyvät toista kautta, en usko SSHY:n vapaaehtoisten digitoijien olevan kovin motivoituneita tätä aineistoa enää kuvaamaan.

Arkistolaitoksen kuvattuun aineistoon ja esim. Savon alisen kihlakunnan tileihin pääset käsiksi joko laitoksen omien sivujen kautta tai Digihakemiston kautta:
http://digihakemisto.appspot.com/
Jälkimmäisen valitessasi sinulla on mahdollisuus käyttää hyväksesi jopa pitäjätasoisia hakemistoja, jos niitä muut sivujen käyttäjät ovat tehneet. Arkistolaitoksella on henkikirjahakemistot kihlakuntatasolla. Mm. 1750-luvun kirjat ovat siellä muuten otsikolla Savon ja Kymenkartanon läänin tilejä (ettei olisi liian helppoa).

Allaolevasta osoitteesta löydät myös Savon henkikirjojen puhtaaksikirjoitusprojektin, jossa muutamia kirjoja on jo saatavissa ja nimihakukonekin toimii puhtaaksikirjoitettujen osalta. Aloitussivun alaosassa on linkki Savon henkikirjoihin.
http://www.rajapuro.net/

Re: Puuttuvat läänintilit

Lähetetty: 30.01.2016 18:59
Kirjoittaja pauluukk
Hei!

Kiitos hyvistä tiedoista. 1757 tosiaan löytyy, kaipasin siltäosin maakirjaa. Tärkeintä on tiedon löytyminen, ei väliä mistä lähteestä sen saa. :D

Re: Puuttuvat läänintilit

Lähetetty: 31.01.2016 21:47
Kirjoittaja EevaH
Tästä asiasta on keskusteltu täällä
http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=31948
eli digitaaliarkistosta todella puuttuu niitä asiakirjoja tai niiden osia, joita ei ole mikrofilmattu. VAKKA-tietokanta on sitä varten, että siitä voi katsoa, mitä on olemassa ja mitä on digitoitu. Tosin monesti on kuvaamattomaan asiakirjaan lipsahtanut merkintä "Käytettävä mikrofilmiä tai digitoitua asiakirjaa", vaikkei sitä ole koskaan kuvattu, mutta jos kuvauksessa lukee "Sidos" tai "Kotelo", saa asiakirjan nähtäväkseen alkuperäisenä KA:ssa tai siinä maakunta-arkistossa, jonka alueeseen se kuuluu.